افسردگی مسئله شماره یک سلامت در دنیاست. به قدری این بیماری شایع است که آن را سرماخوردگی اختلالات روانپزشکی نامیدهاند. با اینحال تفاوت ظریفی میان سرماخوردگی و افسردگی وجود دارد. افسردگی کشنده است. تحقیقات نشان داده است، در سالهای اخیر آمار خودکشی حتی در میان کودکان و پا به سن گذاشتهها رشد تکان دهندهای داشته، و این در شرایطی است که انواع داروهای آرامبخش و ضد افسردگی که شمار آن از میلیارد هم گذشته، در دهه جاری برای درمان افسردگی تجویز شده است.
در این حالت روحی فرد در درون خود احساس غمگینی، تنهایی، ناامیدی، بیحوصلگی، خستگی، پوچی و بیارزشی را تجربه می کند که گاهی اوقات با احساس گناه، زود از کوره دررفتن، زودرنجی و حساس شدن و بیقراری همراه است. بیماری افسردگی روی وضعیت خواب، تغذیه، سلامت و رفتارهای مراقبت از خود به طور جدی اثر میگذارد، بطوریکه گاهی اوقات بیماران اظهار می کنند ماهی یکبار حمام میروند و یا در مدت کوتاهی به مقدار خیلی زیادی افزایش و یا کاهش وزن داشتهاند.
افسردگی روی زندگی شخصی، کاری و یا تحصیلی فرد تاثیر منفی میگذارد و به مقدار قابل توجهی عملکرد فرد در انجام کارهایش کاهش پیدا میکند. فرد افسرده نسبت به دنیای اطرافش و حتی موضوعات مورد علاقه و لذتبخش زندگیاش، بی علاقه میشود و یا در بیشتر ساعتهای روز احساس غمگینی دارد.
زمانیکه بعد از گذشت چند هفته، هیچ بهبودی در وضعیت بیمار افسرده مشاهده نشود، لازم است که حتما این مشکل جدی در نظر گرفته شود و هر چه سریعتر برای درمان اقدام شود.
در صورتیکه یک یا چند علائم از لیست زیر را در خود مشاهده کردید، حتما برای تشخیص نوع دقیق افسردگی و درمان آن با روانشناس بالینی مشورت کنید.
۱- تجربه احساس غم و اندوه مداوم، گریه کردنهای غیرقابل کنترل و بی دلیل
۲- نداشتن احساس لذت و علاقه نسبت به فعالیتهایی که قبلا همیشه از انجام آنها احساس لذت را تجربه میکرده است
۳- اختلال در وضعیت خواب (بیش از حد معمول و یا کمتر از حد معمول خوابیدن)
۴- افزایش یا کاهش غیر معمول وزن، پرخوری یا بی اشتهایی
۵- عدم توانایی تمرکز، فراموشی، ناتوانی در تصمیمگیری حتی در موارد کوچک
۶- احساس بیارزش بودن، سرزنش کردن مداوم خود و کمبود عزت نفس
۷- ضعف، خستگی و این احساس که انجام هر کاری انرژی زیادی خواهد گرفت
۸- عدم توانایی انجام فعالیتهای روزانه به صورت نرمال
۹- احساس گناه، احساس پوچی، ناامیدی، بیهودگی و بی ارزشی
۱۰- اضطراب، زودرنجی، حساسیت بیش از حد نسبت به مسائل، زود از کوره رفتن و بی قراری
۱۱- فکر کردن راجع به مرگ و خودکشی و یا اقدام به خودکشی
معمولا کسانی که تا بحال افسردگی را تجربه نکردهاند، نمیتوانند شرایط و وضعیت روحی افراد افسرده را درک کنند، در نتیجه اگر افراد بدانند که این بیماری چیست و چقدر ممکن است که فرد مبتلارا ناتوان کند، شاید راحتتر بتوانند فرد افسردهای که در اطراف خودشان هست را درک کنند و علائم بیماری او را جدی بگیرند. پیشنهاد می شود برای درمان این بیماری حتما با متخصص مشورت شود.