علل بیوفایی همسر چیست و اینکه روانشناس چه کمکی به شما در این زمینه میکند؟
خیانت یا داشتن روابط فرازناشویی و یا عهدشکنی همسر یا هر اسم دیگری که برای این روابط در نظر گرفته میشود، یکی از عمومیترین تعاریف برای آن عبارتست از: داشتن هر نوع رابطهای با فرد دیگری که جنس این رابطه ممکن است عاطفی یا جنسی یا مجازی و یا هر نوع دیگری باشد، بگونهای که من از همسرم آن را مخفی و پنهان میکنم.
بعضی از افراد فکر میکنند به محض اینکه متوجه میشوند همسرشان به آنها خیانت کرده است، باید برای طلاق اقدام کنند و تمام اطرافیان را باخبر کنند، البته دلیل آن اینست که فرد زمانیکه متوجه این مسئله میشود وارد یک مرحله بحرانی میشود و احساسات فرد در این مرحله در بالاترین سطح خود قرار دارد. فردی که مورد بیوفایی همسرش قرار گرفته است، احساسات متفاوتی را تجربه خواهد کرد مانند: احساس گناهکاری، احساس خشم، بیاعتمادی به همسر، احساس دوستداشتنی نبودن، احساس ناتوانی، احساس تنهایی، احساس ناامیدی و افسردگی. پیشنهاد روانشناسان به افراد اینست که قبل از هرگونه اقدامی در این مرحله سعی کنید با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید و تا جایی که امکان دارد سایر اطرافیان را در جریان نذارید چون ممکن است شما اشتباه کرده باشید و یا اینکه با گذشت زمان تمایل داشته باشید که روی رابطه خودتان کار کنید اما دخالت اطرافیانی که در جریان این قضیه قرار گرفتهاند مانع شما بشود.
واقعیت اینست، که هر زمان که شما بخواهید میتوانید از همسرتان جدا شوید، اما بهتر است این تصمیم با در نظرگرفتن همه جوانب گرفته شود چون زمانیکه افراد هیجاناتشان و احساساتشان در سطح بالایی قرار دارد، نمیتوانند تصمیم منطقی بگیرند چون تصمیم آنها متاثر از احساسات است. روانشناسان معتقدند اگر افراد تمایل دارند که به این رابطه خاتمه بدهند، بهتر است قبل از آن درمان دریافت کنند تا بتوانند سلامت روان خود را حفظ کنند، همچنین مسائل مبهمی که راجع به دلایل این اتفاق در ذهن خود دارند را حل کنند و در نهایت بتوانند بخاطر سلامت روان خودشان و رهایی از این درد، طرف مقابل را ببخشند، آنگاه تصمیم بگیرند که در این رابطه خواهند ماند یا آن را ترک خواهند کرد.
سوالاتی که زوجین در این پروسه تمایل دارند به جوابش برسند، اینست که: آیا پس از خیانت، دوباره میتوان به زندگی زناشویی برگشت؟ چطور میتوان دوباره اعتماد کرد؟ چه ضمانتی وجود دارد که این اتفاق دوباره تکرار نشود؟ آیا این ازدواج از ابتدا درست بوده است؟ تغییرات تا چه حد میتواند عمیق و پایدار باشد؟ آیا مرا به خاطر خودم میخواهد؟ و سوالات بسیاری از این قبیل. افراد در پروسه درمان به جواب تمام سوالاتشان خواهند رسید و با کمک یک متخصص با کمترین آسیب به خود و فرزندان از این مرحله عبور خواهند کرد. در صورتیکه تصمیم به جدایی از همسر داشته باشند، روانشناس به آنها کمک خواهد کرد که خود را برای زندگی پس از طلاق آماده کنند.
نکته بسیار مهم اینست که هیچ روانشناسی به شما نخواهد گفت در این زندگی بمانید یا از همسرتان جدا شوید، بلکه این تصمیمی است که شما باید برای زندگی مشترکتان بگیرید و نقش روانشناس اینست که این روند را برای شما تسهیل کند و به سوالات شما پاسخ دهد تا شما بهتر بتوانید تصمیم بگیرید.